Príprava ovocných detských výživ

Postup

Dozreté ovocie umyjeme, ošúpeme, nakrájame a varíme do zmäknutia. Rozmixujeme a plníme do pohárov. Poháre poriadne uzavrieme viečkom. Naplnené poháre sterilizujeme v hrnci na sterilizáciu kompótov s vodou. Keď voda dosiahne 80°C, odstopujeme si 20 minút. Po 20 minútach odstavíme hrniec z ohňa. Výživu necháme vychladnúť. Skladujte v tmavej miestnosti, pri izbovej teplote. Takto pripravená výživa vám uľahčí prípravu raňajok, alebo iného pokrmu. Výhoda je hlavne tá, že máte po ruke ovocný pokrm aj mimo sezóny ovocia.

Nepridávame cukor ani iné konzervačné látky! Neodporúča sa cukor pridávať do jedál pre deti do jedného roka roka a do 3 rokov tiež treba s cukrom opatrne. Môže sa tým zvýšiť riziko vzniku obezity alebo diabetu v dospelosti.

Môžete spraviť napríklad jablčnú, slivkovú, hruškovú, zmes 1:1 mrkva s jablkom, 1:1 mrkva s broskyňou, 1:1 mrkva s marhuľou.